18 Ocak 2014

ÜZÜMLÜ HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


  •  2 yumurta(birinin akı üstüne sürülecek)
  • 250 gr erimiş margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
  • bol miktarda kuru üzüm ve üstü için hindistancevizi
            YAPILIŞI  :malzemeler yoğurulur ceviz büyüklüğünde alınır içine üzüm konur kapatılıp yuvarlanır,önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır.önceden ısıtılmış fırına konur,pembeleşince çıkarılır...afiyetle yenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk