8 Şubat 2014

TİRAMUSU


Malzemeler:

-3 katlı, kakaolu hazır pandispanya
-200 gr labne peyniri
-2 yumurta sarısı
-2,5 su bardağı süt
-3 tepeleme yemek kaşığı un
-3 küçük çay bardağı şeker
-1 su bardağı süt(keki ıslatmak için)
-3 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 tatlı kaşığı kakao


Yapılışı:


Labne peynirimizi 2 yumurta sarısı ile iyice çırpıyoruz. Unu, şekeri, sütü karıştırıp krema kıvamını

 alana kadar pişiriyoruz ve vanilyayı ekliyoruz. Kremamız biraz ılınınca (çok soğumayacak hafifçe

 sıcak gibi olacak, yumurta ve peynirin sıcağında pişeceği kadar), peynirli karışımımızı ekleyip

 iyice karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ayrı bir kapta, keki ıslatmak için, 1 bardak sütü,

 nescafeyi ve 1 tatlı kaşığı şekerimizi karıştırıyoruz. Kekimizin 1. katını servis tabağımıza alıp,

 kahveli karışımla iyice ıslatıyoruz, ve kremamızdan sürüyoruz, 2. kat için de aynı şeyi yapıyoruz

 ve son katımızı koyunca, keki yine ıslatıyoruz ve kalan kremayı üzerine döküp, kenarlarından

 akmasını sağlıyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra, üzerine kakao serpip servis

 yapıyoruz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk