11 Şubat 2014

ZEYTİNYAĞLI BAKLA



Malzemeler;
  • 1 kilo taze bakla
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
  • tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • yarım limonun suyu( isterseniz)
  • 3 su bardağı kaynar su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • dereotu
  • Yapılışı;
    1. Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün.
    2. kuru olarak tuzla ovun baklanın rengi canlı olsun
    3.  Bol suda yıkayın. Ve unlu suda biraz bekletin.
    4. Soğanları yemeklik doğrayın.
    5. Sıvıyağı tencereye alın.
    6. Soğanları ve sarımsağı katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
    7. Daha sonra baklaları,şeker ve salçayı da tencereye katın
    8. , karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte
    9. tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
    10. Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
    11. Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
    12. Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
    13. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk