6 Mart 2014

Az yediğimiz en faydalı 11 gıda


Pancar:

Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
Kırmızı pancar, Karaciğer’in muntazam çalışmasını sağlar.
İdrar söktürür.
Kansızlığı giderir.
Şeker hastalığı ve vereme karşı korur.
Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.
Sinirleri yatıştırır.
Vücudu kuvvetlendirir.


Lahana:

Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren sulforaphane isimli kimyasalı içerir.
Vücut direncini arttırır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Mikrop öldürücüdür.
Başta meme, rahim ve bağırsak kanseri olmak üzere, kansere karşı çok iyi bir koruyucudur.
Kansızlık çekenlere ve astımlılara faydalıdır.
Öksürüğü keser, balgamı azaltır.

Pazı:

Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur. Pazı yaprakları bedeni güçlendirici (tonik) etkiler taşımaktadır.
Pazı yaprakları, içerdiği demir ve folik asitle kansızlığı önler.
Ayrıca pazının yenilmesi gebe kadınların spina bifida (omurganın bir tarafının açık olması hastalığı) taşıyan çocuklar doğurma rizikosunu en aza indirir.
Pazının tohumları, geleneksel olarak halk hekimliğinde yarı lapası şeklinde ve kan kesici olarak kullanılagelmiştir.

Tarçın:

Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur.
Kabız, gaz söktürücü ve antiseptik etkisi vardır.
Baharat ve koku verici olarak kullanılır.

Nar suyu:

Antioksidan bakımından zengindir.
Tansiyonu düşürür.
Bol bol nar suyu içeninkalbi sağlam olur.
Kanserden ve cinsel sorunlardan korunur

Kuru erik:

İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
Kabızlığı önlüyor.
Hafızayı güçlendiriyor.

Kabak Çekirdeği:

Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
Mineraller, esansiyel yağlar ve protein bakımından zengindir.
Solucan düşürme özellikleri vardır.
Çinko içeriği, kabak çekirdeğini genellikle erkek ve kadın verimliliği için özellikle önemli yapar.
İyi huylu prostatı büyümüş erkeklerin prostatının büyümesini durdurmak için kullanılır.
Mesane iltihabı veya idrar tutulması gibi ikinci derecede böbrek rahatsızlıklarında da kullanılır.

Sardalya:

Omega-3 bakımından çok zengin, civa içermez ve kalsiyum deposu.
Demir, magnezyum, fosfor, potasyum, çinko, bakır ve manganez bakımından çok zengin olup aynı zamanda tam bir B vitamini deposu.

Zerdeçal:

Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar.
Baharatların süperstarı olarak bilinen zerdeçal, iltihap sökücü ve kanserden korucu maddeler içeriyor.

Yaban Mersini:

Hafızayı kuvvetlendirir.
Varis Basur(hemoroid) Romatizmal ağrılar
Kan damarlarının tıkanması
Damar sertliği
Akciğer amfizemi
Zayıf kılcal damarların güçlendirilmesi
Artrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlıklarının tedavisin de yardımcı faktördür.

Kabak:

Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir.
Uzun süre tok tutar.
İdrar söktürür ve idrar tutukluğunu giderir.
Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler.
Prostattan doğan şikayetleri giderir.
Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir.
Basuru olanlar için faydalıdır.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser

(alıntıdır)

3 yorum:

  1. Emeğinize sağlık. Çok yararlı bilgiler vermişsiniz..:))

    YanıtlaSil
  2. çok faydalı post olmuş. emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Zaten insanoğlu faydalarını bilse kesin yerde demekki bilmiyoruz..Ben zerdeçala yabancıyım birde yaban mersinine..Mersini ne zaman yesem yutkunamam yanından geçer seyrederim sadece..Lahana,pancar,pazı,nar hiç eksik olmaz.Çok tşkler yararlı bir yazı olmuş sevgilerimle.
    http://www.akasyakokusu.com/

    YanıtlaSil

Yorum yazarmısınız...tşk