23 Ağustos 2015

BAMYA


MALZEMELER:½ yarım kilo bamya
1 adet büyük boy soğan
1 adet büyük boy domates
1,5 adet limon
½ yarım kesme şeker
2-3 çay kaşığı tuz
½ çay bardağından daha az zeytinyağ
1 su bardağından biraz fazla su
Yapılışı:
Bamyaları güzelce yıkayıp kurutalım.
Sap kısımlarını küçük ve keskin bıçakla huni şeklinde temizleyin.
Soğanları soyup yemeklik doğrayın,domatesleri rendeleyin.
Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve orta ateşte
2-3 dakika kavurun.
Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika
Pişmeye bırakın.bu süre sonunda bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak
Pişmeye bırakın
Servis tabağına alın limon dilimleri ile süsleyerek sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk