16 Mart 2015

Kakaolu kek


3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Vanilya

Fikri mühim Rexona Black+White

Fikri mühim kargom geldiii...Fikri mühim  bize denemek için ürünler yollar bizde onları deneyip arkadaşlarımız ve sosyal medyada paylaşırız...çok zevkli...üye olmak isterseniz ad soyad ve mail adresinizi yorum bırakırsanız ..sonra yorumu silerim.


Bunlar benim hediyelerim.......



Diğer iz bırakmayan deodorantlardan çok daha etkili formülüyle Rexona Black + White sarı lekelere karşı üstün koruma sağlayarak kendinizi gün boyu güvende hissetmenizi sağlıyor.

14 Mart 2015

Yaaaaa....

Cevizli zeytinli açma

Malzemeler: 
100 gr. yumuşak margarin 
1 çay baradğı sıvıyağ 
1 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı ılık su 
1 paket yaş maya 
1 yumurta ( sarısı üzeri için ) 
1 tatlı kaşığı şeker ve tuz 
Aldığı kadar un 

İçi için:

50 gr kadar yumuşak tereyağ
İri kıyılmış ceviz
Zeytin ya da zeytin ezmesi


Yapılışı: 

Yoğurma kabına ılık süt,ılık su ve sıvıyağı alıp,karıştırın. 
Mayayı ilave edip,üzerine 1 tatlı kaşığı şekeri dökün ve karıştırın. 5-10 dakika mayanın kabarması için bekletin. 
100 gr. yumuşak margarini, 1 yumurta akını ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip, karıştırın. 
Üzerine azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.1 saat mayalandırın. 
Mayalanan hamuru eşit olarak 6 bezeye ayırın. 
Bezeleri açmak için; 50 gr. yumuşak margarin kullanılacak.İlk bezeyi elinize biraz yumuşak margarin alıp, büyük boy yuvarlak bir fırın tepsisi büyüklüğünde elinizle açın. 

İç malzemesi için;

 Bir kaseye sıvıyağ döküp,içine ceviz ve zeytin ya da zeytin ezmesi ekleyip,karıştırın. ceviz ve zeytini ayrı ayrıda kullanabilirsiniz. Yada istediğiniz herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz. 
Açtığınız hamura bu karışımdan her yerine gelecek şekilde sürün.
İkinci bezeyide aynı şekilde yufka açın ve diğer açtığınız yufkanın üzerine kapatıp, yine iç malzeme koyun. 
Rulo şeklinde sardığınız yufkayı eşit olarak 6 parçaya kesin ve elinizle biraz uzatıp, her iki ucundan ters yönlere doğru döndererek simit şekli verin yada kendi etrafında döndürün. 
Kalan tüm bezelere aynı işlemleri uygulayın. 
Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış tepsiye açmaları dizin. Toplam 18 adet açmamız oldu. 
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yarım saat tepside mayalandırın. 
175-180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. 
Pişen açmalarınızı sıcacık çay ve kahvaltılık eşliğinde afiyetle yeyin.


6 Mart 2015

EL yıkamanın hayati önemi



Her türlü mikrobun bulaşmasında araç, yeteri kadar yıkanmayan ellerdir diyen Prof. Dr. Bülent Baysal, bir günde en az 8 kez el yıkanmalıdır. Hastane personelinin ise günde 15-20 defa el yıkaması lazım uyarısında bulundu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Baysal, yeteri kadar yıkanmayan ellerin, her türlü mikrobun bulaşmasında araç olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Baysal, Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde görevli hemşirelerin, vatandaşları el yıkama konusunda bilinçlendirmek için, üzerinde ??El Yıkamak Hayat Kurtarır yazılı, yakalara iğnelenebilen küçük kağıtlar bastırıp dağıttıklarını söyledi.

El yıkamak hayat kurtarır sloganının herkes için önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Baysal, ellerin yıkanmasına gerekli önemin verilmemesinin, ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Türk adetlerinde yemekten önce ve sonra el yıkandığını, ayrıca tuvaletten sonra da ellerin mutlaka yıkanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Baysal, Günde ortalama 8 defa ellerin yıkanması lazım, ancak yıkıyor muyuz? Hayır pek çoğumuz yıkamıyoruz. Oysa tüberkülozdan sarılığa kadar, el üzerindeki mikroplardan bulaşan pek çok hastalık var dedi.

HASTANE ENFEKSİYONLARINA KARŞI EL YIKAMA

Tıbbi personelin her girişimden önce ve sonra ellerini yıkaması gerektiğini bildiren Prof. Dr. Bülent Baysal, şunları kaydetti:
Tıbbi personel normal vatandaştan daha sıklıkla el yıkamalıdır. Hastane personelinin günde 15-20 defa el yıkanması lazım. Ancak bu öylesine el yıkama şeklinde değil, sabunla, bazı zamanlarda da antiseptikli malzemelerle ellerin yıkanması lazım. Bu alışkanlık, hastane enfeksiyonlarının önlenmesine ciddi katkı sağlayacaktır. El yıkandığı takdirde hiçbir hastalık olmayacaktır. Yoksa sağlık personeli birbirine bu mikropları bulaştırır.

Yıkanmayan ellerin, her türlü mikrobun bulaşmasında araç olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Baysal, merdiven korkulukları, telefon ankesörleri gibi ortak kullanılan yerleri ve bilgisayar klavyeleri ve mouselarda çok miktarda mikroorganizma olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Baysal, kısa süre önce Mikrobiyoloji Bölümü olarak bu konuya ilişkin bir araştırmada yaptıkları belirterek, şöyle devam etti:
Üzerinde ne kadar mikroorganizma bulunduğunu tespit etmek için üniversitemiz yerleşkesinde ve hastanemizdeki bilgisayar klavyeleri ve mouselar üzerinde çalıştık. Çalışmamızda bu nesneler üzerinde, çok miktarda patojen, yani insan vücudunda etkili olan mikroorganizmalar, yani mikroplar bulduk. Daha önce de yine, Merkez Bankasından, tuvaletlerden, pazarlardan ve dilencilerden topladığımız paralar üzerinde bir araştırma yapmıştık. Bu çalışmada da özellikle kağıt paralar üzerinde birçok mikroorganizma tespit ettik. Bunların, ellerimizi yeteri kadar yıkamadığımızı gösterdiği çok açık.