22 Kasım 2016

BAHARATLI TUZLU KURABİYE

K



125 gr tereyağ veya teremyağ (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı zencefil
1/2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber(acılı ya da acısız)
1 tatlı kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta akı
1/2 çay bardağı çörekotu
3 su bardağı un
Kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur istenilen şekil verilir.

Üzeri için:
Yumurta sarısı ve haşhaş ya da susam

18 Kasım 2016

Brokoli çorbası


  500 gr brokoli
  1 adet havuç
  1 adet orta boy patates
  1 adet soğan
  2 su bardağı süt
  2 yemek kaşığı tereyağ
  1 yemek kaşığı un
  Tuz
  Karabiber
    
  Tencereye halka doğradığınız soğan,yıkayıp kırdığınız brokoli,küçük küçük doğradığınız patates ve havuç koyun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyerek kavurun.üzerine yavaş yavaş ekleyerek  beşamel sos pişirin sebzeleri haşladığınız suyu da kıvamını ayarlayana kadar karıştırarak ekleyin.
Sebzeleri blendır ile ezin,beşamel sosun içine dökün tuz ve karabiberi ekleyip  1-2 taşım kaynatın.
Afiyet olsun