Malzemeler
- HAMURU:
- 3 YUMURTA
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 75 GR YUMUŞAK MARGARİN
- 2 SU BARDAĞI UN
- 1 SU BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
- 9 ADET İNCİR
- 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
- HAMUR KABARTMA TOZU
- KREMASI:
- 1 KG SÜT
- 1 YUMURTA
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU UN
- 1 SU BARDAĞINA YAKIN ŞEKER
- HİNDİSTAN CEVİZİ
Hazırlanışı
- İNCİRLER ILIK SUDA 2 SAAT BEKLETİLİR.SONRA KÜÇÜK ZAR KADAR DOĞRANIR
- ŞEKERLE YUMURTA ÇIRPILIR.DİĞER MALZEMELER KATILIR VE YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.YUVARLAK
- CAM KAB YADA YUVARLAK KEK KALIBINA KONUR 150' KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
- KREMA HAZIRLANIR.
- İKİSİ DE ILININCA..SERVİS TABAĞINA ALINIR ORTADAN İKİYE AYRILIR.
- KEKİN ARASINA VE ÜSTÜNE KREMA SÜRÜLÜR.EN ÜSTE HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜLÜR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk