15 Haziran 2012

İNCİRLİ PASTA





Malzemeler
  • HAMURU:
  • 3 YUMURTA
  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 75 GR YUMUŞAK MARGARİN
  • 2 SU BARDAĞI UN
  • 1 SU BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • 9 ADET İNCİR
  • 1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
  • HAMUR KABARTMA TOZU
  •  
  • KREMASI:
  • 1 KG SÜT
  • 1 YUMURTA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI DOLUSU UN
  • 1 SU BARDAĞINA YAKIN ŞEKER
  •  
  • HİNDİSTAN CEVİZİ
Hazırlanışı
  • İNCİRLER ILIK SUDA 2 SAAT BEKLETİLİR.SONRA KÜÇÜK ZAR KADAR DOĞRANIR
  • ŞEKERLE YUMURTA ÇIRPILIR.DİĞER MALZEMELER KATILIR VE YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.YUVARLAK
  • CAM KAB YADA YUVARLAK KEK KALIBINA KONUR 150' KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
  • KREMA HAZIRLANIR.
  • İKİSİ DE ILININCA..SERVİS TABAĞINA ALINIR ORTADAN İKİYE AYRILIR.
  • KEKİN ARASINA VE ÜSTÜNE KREMA SÜRÜLÜR.EN ÜSTE HİNDİSTAN CEVİZİ DÖKÜLÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk