Malzemeler;
- 1 kilo taze bakla
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- yarım limonun suyu( isterseniz)
- 3 su bardağı kaynar su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- dereotu
- Yapılışı;
- Taze baklaları güzelce başlarını alıp 3’e yada ikiye bölün.
- kuru olarak tuzla ovun baklanın rengi canlı olsun
- Bol suda yıkayın. Ve unlu suda biraz bekletin.
- Soğanları yemeklik doğrayın.
- Sıvıyağı tencereye alın.
- Soğanları ve sarımsağı katın ve şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
- Daha sonra baklaları,şeker ve salçayı da tencereye katın
- , karıştırın ve yaklaşık 6-8 dakika kadar kısık ateşte
- tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin.
- Tencereye kırmızı toz biberini karıştırın ve sıcak suyunu ilave edin.
- Tuzunu istediğiniz ölçüde ilave edin.
- Orta hararetli ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotuyla ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk