HAZIRLANIŞI: Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup kuzu etini soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Biraz sonra salça koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sıcak suyunu ilave ediyoruz, kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. (İsterseniz düdüklüde de pişirebilirsiniz)
Domatesler küçük küçük doğranır sotelenen ete eklenir.tuz,karabiber ve biraz kimyon konur bir taşım daha kaynatılır.
Ayrı yerde patlıcan,taze fasulye,biber,patates küçük küçük doğranıp kızartılır.bezelye haşlanır.
Fırın kabında hepsi karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk