21 Eylül 2014

Patlıcan kebab sebzeli

    MALZEMELER:
   Kuşbaşı kuzu eti
   Kuru soğan 
   Sarımsak
   Patlıcan
   Taze fasulye
   Patates
   Yeşil biber
   Bezelye
   Domates ve salça 
   Miktarları yazmadım arzunuza göre...
   

HAZIRLANIŞI: Kuzu etini kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup kuzu etini soteliyoruz. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp ilave ediyoruz. Biraz sonra salça koyuyoruz ve kavuruyoruz. Sıcak suyunu ilave ediyoruz, kapağını kapatarak kısık ateşte pişiriyoruz. (İsterseniz düdüklüde de pişirebilirsiniz)

Domatesler küçük küçük doğranır sotelenen ete eklenir.tuz,karabiber ve biraz kimyon konur bir taşım daha kaynatılır.

Ayrı yerde patlıcan,taze fasulye,biber,patates küçük küçük doğranıp kızartılır.bezelye haşlanır.

Fırın kabında hepsi karıştırılır.

Ve fırına verilir...Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk