HİBİSKÜS Çayı
2 lt su
3-4 yemek kaşığı hibisküs
2 adet kabuk tarçın
8-10 adet tane karanfil
Kaynamış su ile demlenir.
Yazın buz koyarak soğuk da tüketilebilir
Hibisküsün yararları:
Hibiskus'un latince adı Kerkedeh'dir. Kerkedeh ise Sudan çöllerinde yetişen susuzluk gideren bir bitkidir.Zaten latince ismi olan Hibiskus da vücuda şifa veren, ferahlatan anlamındadır.Çay gibi demlenip içilir. Sudan'ın geleneksel bir içeceğidir. Halk dilinde yaprakları güle benzetildiği için Mekke gülü ya da Nar çiçeği olarak da bilinmektedir.
Hibiskusun Faydaları:
Ölü hücreleri yenileyicidir.
Kandaki şekeri düzenler.
Yüksek tansiyonu olanlara iyi gelmektedir.
Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak kullanılmaktadır.
Böbrek iltihabına iyi gelmektedir.
Kireçlenmeyi önleyicidir.
Yüksek miktarda C vitamini içermektedir.
Hibiskusun Faydaları:
Ölü hücreleri yenileyicidir.
Kandaki şekeri düzenler.
Yüksek tansiyonu olanlara iyi gelmektedir.
Grip ve öksürükte nefes açıcı olarak kullanılmaktadır.
Böbrek iltihabına iyi gelmektedir.
Kireçlenmeyi önleyicidir.
Yüksek miktarda C vitamini içermektedir.
Sevgili Nills'cim çook uzun bi zaman sonra dostlarımı birer birer ziyaret ediyorum sende unutmadıklarım arasındasın bu arada hibiscus çayı gerçekten çok lezzetli ama karanfil ve tarçınla denemek sanırım daha da güzelleştirecek tadını..sevgilerimle :)
YanıtlaSilBu çayın bir faydasını da ben yazayım. Uzun süredir diyet yapıyorum. Duraklama anlarında hızlandırıcı ve ödem artırıcı olarak kullanıyorum. Cok ta lezzetli. İçine birde yeşil çay ekleyin bu tarife. Sevgiler
YanıtlaSil