Ayvaların kabukları soyulup dilimlenir,
Seramik tavaya 2 yemek kaşığı esmer şeker serpilir,
Ayvalar dizilir.2 yemek kaşığı esmer şeker de üstüne serpilir,
1 yemek kaşığıda beyaz şeker serpilir,
3-4 karanfil,1 tane çubuk tarçın ve jölelenmesi için ayva çekirdekleri konur,
1 çay bardağı su,
Ben gıda boyası kullanmadım isteyen kullanabilir onun yerine daha sağlıklı olsun
Diye hibüsküs çiçeği 2-3 tane koydum,
Şekeride daha az ve çok yapabilirsiniz,
Tavanın kapağını kapatıp önce harlı ateşte,
sonra kısık ateşte ayvalar pişene kadar pişirdim.
Kaymak ya da dondurma ile servis edilir.
ayva tatlısını çok severim hiç bu şekilde yapmadım mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık
YanıtlaSil