ben vişneleri yıkayıp ..şekerleyip deepfreze atıyorum..çok harika vişne kompostosu yapıyorum..yemekte çok güzel oluyor
komposto: vişne,tozşeker kaynatılır
- VİŞNELİ PASTA:
. 250 GR kedidili(savayer bisküvi)
. 2 poşet krem şanti (beyaz)üstündeki tarife göre hazırlanır
. vişne kompostosu- 2 yemek kaşığı buğday yada mısır nişastası
yapılışı:- kedidillerini süte batırarakservis kabımıza diziyoruz..üstüne krem şanti sürüyoruz..
- birkat daha aynı işlem yapılır..
- vişne kompostosunun vişnelerini ve suyunu ayırıyoruz..vişneleri servis tabağımıza krem şantinin
- üstünü kapatacak şekilde diziyoruz.
- ayrı bir kabta vişne suyunu(komposto)2 yemek kaşığı nişasta ilemuhallebi kıvamına gelene
- kadar pişiriyoruz.üstü matlaşmayacak şekilde devamlı karıştırarak soğutuyoruz..
- dizdiğimiz vişnelerin üzerine döküyoruz
- krem şanti ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk