500 gr brokoli
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Tencereye halka doğradığınız soğan,yıkayıp kırdığınız brokoli,küçük küçük doğradığınız patates ve havuç koyun üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin unu ekleyerek kavurun.üzerine yavaş yavaş ekleyerek beşamel sos pişirin sebzeleri haşladığınız suyu da kıvamını ayarlayana kadar karıştırarak ekleyin.
Sebzeleri blendır ile ezin,beşamel sosun içine dökün tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 taşım kaynatın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk