MALZEMELER:
2 kilo ayva
6 su bardağı toz şeker
7-8 adet karanfil
1 limon suyu
8 su bardağı su
YAPILIŞI:
Ayvaları güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.
Küp küp doğrayalım. Geniş bir tencereye ayvaları alalım ve üzerlerine suyu ekleyelim.
3-4 adet ayva çekirdeği ve 7-8 adet karanfili koyalım. Orta hararetli ateşte su kaynayıncaya
kadar pişirelim.
kadar pişirelim.
Su kaynayınca şekeri ekleyelim.Ara ara karıştıralım.Rengi dönüp pembeleşmeye başladığında
reçelimiz olmaya yakındır. Çok suyunun çekmesini beklemeyiniz. ,Biraz yoğunlaşıp kıvama
geldiğinde limon suyunu ekleyelim 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım.
eğer suyunu çok çektirirseniz reçel soğuduğunda yoğun olur
reçelimiz olmaya yakındır. Çok suyunun çekmesini beklemeyiniz. ,Biraz yoğunlaşıp kıvama
geldiğinde limon suyunu ekleyelim 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım.
eğer suyunu çok çektirirseniz reçel soğuduğunda yoğun olur
N OT: Karanfil ayva reçeline ayrı bir tat katıyor, çok yakışıyor. Ama yine de karanfil sevmeyenler
kullamayabilirler.ben gıda boyası da kullandım rengi için
kullamayabilirler.ben gıda boyası da kullandım rengi için
NOT: Ayva çekirdeğini çok fazla eklemeyiniz,çünkü çekirdeği suyu jöle kıvamında yapıyor.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk