14 Ocak 2014

AYVA REÇELİ


MALZEMELER:

2 kilo ayva

6  su bardağı toz şeker

7-8 adet karanfil

1 limon suyu

8 su bardağı su

YAPILIŞI:

Ayvaları güzelce yıkayalım ve kabuklarını soyalım.

 Küp küp doğrayalım. Geniş bir tencereye ayvaları alalım ve üzerlerine  suyu ekleyelim.

 3-4 adet ayva çekirdeği ve 7-8 adet karanfili koyalım. Orta hararetli ateşte su kaynayıncaya

kadar pişirelim. 

Su kaynayınca şekeri ekleyelim.Ara ara karıştıralım.Rengi dönüp pembeleşmeye başladığında

 reçelimiz olmaya yakındır. Çok suyunun çekmesini beklemeyiniz. ,Biraz yoğunlaşıp kıvama

geldiğinde limon suyunu ekleyelim 1-2 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatalım.


eğer  suyunu çok çektirirseniz reçel soğuduğunda yoğun olur 

N OT: Karanfil ayva reçeline ayrı bir tat katıyor, çok yakışıyor. Ama yine de karanfil sevmeyenler

 kullamayabilirler.ben gıda boyası da kullandım rengi için

NOT: Ayva çekirdeğini çok fazla eklemeyiniz,çünkü çekirdeği suyu  jöle kıvamında yapıyor.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk