8 Şubat 2014

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK

çok sevdiğim zuhal ablada  yedim ve tarifini alıp arkadaşlarıma yaptım..şimdide sizinle paylaşmak istiyorum..inanın çok lezzetli..ve kolay
1 su bardağı ılık su
1su bardağı ayçiçek yağı
börek içi için:1 su bardağı yeşil mercimek biraz diri haşlanır.
bolca kuru soğan tavaya konur az sıvıyağda kavrulur.haşlanmış mercimek,tuz,karabiber,kimyon konur ve karıştırılır ve soğutulur
bir yufkayı  bütün olarak seriyoruz karışımdan sürüyoruz üstüne toz haşhaş serpiyoruz,ikinci yufkayı üstüne serip aynı işlemi yapıyoruz.yufkayı eşit 12 parçaya bölüyoruz(sigara böreği gibi üçgen)
her parçaya mercimekli içten bolca koyup sigara böreği gibi sarıyoruz.üstüne yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir.200 derecede kızarana kadar pişirilir
(isterseniz derin dondurucuya koyup 1-2 ay bekleyebiliyor.hemen çıkarıp çözülmeden yumurta sarısı sürüp fırına verilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk