tencerede 1 adet ince doğranmış kuru soğan
kavrulur,pembeleşince içine 2-3 portakalın suyu konur
kerevizler ve havuç soyulur iri doğranır tencereye
konur tuz ve 1 adet kesme şeker konur.kısık ateşte
yumuşayıncaya kadar pişirilir.soğuduktan sonra ince
kıyılmış dereotu yada maydanoz yada kereviz
yaprakları ile süslenir.
Ya da ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı un,tuz,1 çay kaşığı
toz şeker,limon ve potakal suyu karıştırılır malzemeler
sotelendikten sonra üstüne dökülür su eklenir ve
pişirilir.
afiyet olsun
kavrulur,pembeleşince içine 2-3 portakalın suyu konur
kerevizler ve havuç soyulur iri doğranır tencereye
konur tuz ve 1 adet kesme şeker konur.kısık ateşte
yumuşayıncaya kadar pişirilir.soğuduktan sonra ince
kıyılmış dereotu yada maydanoz yada kereviz
yaprakları ile süslenir.
Ya da ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı un,tuz,1 çay kaşığı
toz şeker,limon ve potakal suyu karıştırılır malzemeler
sotelendikten sonra üstüne dökülür su eklenir ve
pişirilir.
afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk