9 Şubat 2014

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



tencerede  1 adet ince doğranmış kuru soğan 

kavrulur,pembeleşince içine 2-3 portakalın suyu konur 

kerevizler ve havuç soyulur iri doğranır tencereye 

konur tuz ve 1 adet kesme şeker konur.kısık ateşte 

yumuşayıncaya kadar pişirilir.soğuduktan sonra ince 

kıyılmış dereotu yada maydanoz yada kereviz 

yaprakları ile süslenir.

Ya da ayrı bir kapta 1 yemek kaşığı un,tuz,1 çay kaşığı 

toz şeker,limon ve potakal suyu karıştırılır malzemeler 

sotelendikten sonra üstüne dökülür su eklenir ve

pişirilir.
afiyet olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk