23 Ağustos 2015

SÜTLAÇ



1 litre süt
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için tarçın,kıyılmış fındık.vs.

Yapılışı:
Pirinç yıkanır,1 bardak su ile haşlanır.1 litresüt ilave edilir,kaynayana kadar dibi tutması için sık sık  karıştırılır.nişasta yarım çay bardağı  soğuk su ile karıştırılıp içine biraz sıcak karışım eklenerek ılıtılır ve tencereye yavaş yavaş eklenir.10 dk kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir.şeker dibi tutmasın diye yavaş yavaş eklenir.en son vanilya eklenir ki kokusu kaybolmasın,ne çok sulu ne de çok koyu olmayacak kıvamda pişirime işlemi tamamlanır.
Kaselere alınarak soğuduktan sonra üzeri fındık ve tarçınla süslenir.
İsterseniz fırında yanmamak kaydıyla üstünü hafif kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk