21 Mart 2018

BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler:

1 dilim balkabağı
1 havuç
1 büyük kurusoğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 patates
1 adet zencefil( kuru olursa 1 tatlı kaşığı)
2 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz,karabiber,toz kırmızı biber
1/3 muskat rendesi


Hazırlanışı:
  1. Balkabağı, havuç, patates ve zencefili arzuya göre rendeleyin veya minik küpler halinde doğrayın.
  2. Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğrayın.
  3. Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemeyin.
  4. Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlayın.
  5. Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
  6. Son olarak tuz, karabiber ekleyerek ocağı kapatın.
  7. Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.
  8. Kenara aldığınız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getirin.
  9. Kremayı ekleyin
  10. Pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk