1 dilim balkabağı
1 havuç
1 büyük kurusoğan
1 yemek kaşığı tereyağ
1 patates
1 adet zencefil( kuru olursa 1 tatlı kaşığı)
2 yemek kaşığı krema
1 çay kaşığı tuz,karabiber,toz kırmızı biber
1/3 muskat rendesi
Hazırlanışı:
- Balkabağı, havuç, patates ve zencefili arzuya göre rendeleyin veya minik küpler halinde doğrayın.
- Soğanı ve kereviz saplarını da diğer malzemelerle aynı büyüklükte doğrayın.
- Soğanı,suyunun çıkmaması için kesinlikle rendelemeyin.
- Hazırlanan malzemeleri zeytinyağı ile 2 dakika soteleyin ve su ekleyerek sebzeleri yumuşayana kadar haşlayın.
- Hazırladığımız meyaneyi, içindeki malzemelerin ayrışıp kıvamının bozulmaması için kaynamakta olan sebzelere azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın.
- Son olarak tuz, karabiber ekleyerek ocağı kapatın.
- Çorbayı biraz dinlenmesi için kenara alın.
- Kenara aldığınız çorbayı blender yardımıyla veya sık gözlü ince süzgeçten geçirerek krema kıvamına getirin.
- Kremayı ekleyin
- Pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazarmısınız...tşk